Black Deals! Tot 25 % korting op kinderwagens, borstkolven en nog veel meer!

Baby 2 maanden oud: eerste volledige gezondheidscontrole

Het eerste levensjaar van je baby is een bijzondere tijd vol mijlpalen op het gebied van groei en ontwikkeling. In ons artikel nemen we je mee op reis doorheen de belangrijkste aspecten van je baby’s tweede levensmaand, waarbij we speciale aandacht besteden aan zijn ontwikkeling, slaapritme, voedingsschema en welzijn.
Baby 2 maanden oud: eerste volledige gezondheidscontrole 2024-08-23 12:09:15.797653

Ontwikkeling van je baby

Op de leeftijd van twee maanden maakt je baby een grote sprong vooruit. Hij begint kreetjes te maken en doet een eerste poging tot communicatie met jou, wat cruciaal is voor zijn ontwikkeling. Zijn ogen beginnen objecten en bewegende personen te volgen. Als je je afvraagt of je baby gezichten herkent, weet dan dat hij dat begint te doen vanaf deze leeftijd, vooral het gezicht van zijn ouders en mensen die regelmatig voor hem zorgen. Een van de grote vreugdes voor ouders in deze fase is de eerste glimlach van hun baby. Vaak gebeurt dit als reactie op jouw glimlach of stem.

meisje

GEWICHT 5,1 kg

GROOTTE 56,7 cm

jongen

GEWICHT 5,6 kg

GROOTTE 58,1 cm

Tijdens de tweede levensmaand van je baby zal hij zijn eerste volledige gezondheidscontrole krijgen. Deze controle biedt de gelegenheid aan je kinderarts om de groei van je baby te controleren en al je vragen te beantwoorden. Je kunt bijvoorbeeld praten over het gedrag van je baby, zijn groei, voeding en slaap.

In dit ontwikkelingsstadium is het belangrijk dat je baby begint te kwijlen en op zijn handjes begint te sabbelen. Dit is een normaal onderdeel van zijn ontwikkeling en een manier voor hem om de wereld te verkennen. In tegenstelling tot wat sommigen denken, heeft een baby van twee maanden niet genoeg kracht om zelfstandig om te rollen. Dit gebeurt meestal later, tussen de vierde en zesde maand.

Als je de ontwikkeling van je baby wilt stimuleren, overweeg dan om activiteiten gebaseerd op de Montessori-filosofie te introduceren. Bijvoorbeeld, "tummy time" op een speeltapijt is een essentiële Montessori-activiteit die de nek- en rugspieren van je baby versterkt. Hoewel buiktijd belangrijk is voor de ontwikkeling van nek- en schouderspieren, moet je je baby altijd nauwlettend in de gaten houden tijdens deze speelmomenten.

Op de leeftijd van twee maanden kan de oogkleur van je baby nog steeds veranderen. De kleur van zijn ogen zal meestal pas tussen 6 en 9 maanden definitief worden. Nog even geduld dus om te ontdekken of hij de ogen van mama of papa zal hebben.

Slaapritme van je baby

PER DAG

15 tot 16 uur


Op de leeftijd van twee maanden slaapt je baby nog steeds veel, meestal 15 tot 16 uur per dag. Echter, hij blijft al iets langer wakker tussen de dutjes door. Het opzetten van goede slaapgewoonten is essentieel op dit moment om je baby te helpen het verschil tussen dag en nacht te leren.

Een goede tip om je baby te helpen slapen is het instellen van een bedtijdroutine. Je kunt dit doen door hem elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed te brengen en een rustige en ontspannende routine te introduceren. Dit kan een bad, knuffelen en een slaapliedje inhouden. Een nachtlampje kan helpen een rustige sfeer te creëren, en een zachte knuffel kan troost bieden aan je kleintje.

Voedingsschema van je baby

tussen de 150 en 180 ml per kg lichaamsgewicht


Je baby’s voeding bestaat nog steeds voornamelijk uit borst- of flesvoeding. Wat betreft de hoeveelheid, zal je baby doorgaans tussen de 150 en 180 ml per kilogram lichaamsgewicht drinken. Houd er rekening mee dat elke baby uniek is en sommige baby's mogelijk meer of minder nodig hebben. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de hongersignalen van je baby, zoals het in de mond stoppen van de handjes of het maken van zuigbewegingen.

Gedurende deze maand kan je ook merken dat je baby meer huilt. Het is mogelijk dat je kleintje last heeft van darmkrampjes, wat het voeden lastig kan maken.

Het gebruik van een anti-koliekfles kan helpen om de hoeveelheid lucht die je baby tijdens het voeden inslikt te verminderen, wat helpt om darmkrampjes te verminderen.

Welzijn van je baby

Het welzijn van je baby uit zich op verschillende manieren. Een gelukkige baby op deze leeftijd kan al tekenen van tevredenheid tonen, zoals brabbelen, glimlachen of actief interactie zoeken met jou of zijn speelgoed.

Het is volkomen normaal dat je baby huilt, het is namelijk zijn manier om zijn behoeften kenbaar te maken, of het nu honger, slaap of een schone luier is. Als je baby vaak huilt, is het belangrijk om een gezondheidsdeskundige te raadplegen om eventuele medische problemen uit te sluiten.

Om je twee maanden oude baby bezig te houden, kan je educatieve spelletjes introduceren die geschikt zijn voor zijn leeftijd. Kleurrijke mobielenrammelaars en knuffelboekjes zijn uitstekende manieren om zijn interesse te wekken en de ontwikkeling te stimuleren.

Gebruik een zachte en rustige stem wanneer je met je baby praat. Aarzel niet om regelmatig tegen hem te praten en verhaaltjes voor te lezen. Voorlezen is een geweldige activiteit voor je twee maanden oude baby. Ook al begrijpt hij de woorden nog niet, hij zal genieten van de klanken van je stem en de kleurrijke afbeeldingen in de voorleesboeken. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van je baby en bevordert een vroege liefde voor leren.

Elke baby is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Dit is een periode van ongelooflijke groei en ontdekking voor jou en je baby. Neem de tijd om te genieten van deze kostbare momenten en te genieten van deze prachtige fase in het leven van je baby.



Deel dit artikel

Edit link

Your tag

Dreambee, ons eigen merk

Edit link

Your tag

Dreambee, ons eigen merk