Black Deals! Tot 25 % korting op kinderwagens, borstkolven en nog veel meer!

Welke babyspullen haal je best al in huis vóór de geboorte van je baby?

Er zijn zo veel dingen om over na te denken als je zwanger bent en één van de grootste is welke babyuitzet je nodig hebt vóór de komst van je kindje. Geen zorgen, we vroegen aan enkele mama’s en aan onze Dreambaby-specialisten wat zij onmisbaar vinden om zeker vóór de geboorte al in huis te hebben. We helpen je graag op weg!
Welke babyspullen haal je best al in huis vóór de geboorte van je baby? 2024-03-05 11:56:42.488655

Draagbare autostoel, babykamer en alles voor de dagelijkse verzorging van je kindje

Naar huis

 Wanneer jullie het ziekenhuis verlaten, doe je dit graag op een veilige manier. Ga je met de auto naar huis, dan is een draagbare autostoel onmisbaar. Een aangepast kinderbeveiligingssysteem voor vervoer in de wagen is verplicht in België voor kinderen jonger dan 18 jaar en kleiner dan 1,35 meter. Daarom is de aanschaf van een draagbare autostoel op voorhand echt nodig. Als je kiest om de autostoel vast te zetten met een isofixbasis, installeer je die ook best al op voorhand. Het kan namelijk soms even zoeken zijn bij de installatie.

“We raden altijd aan om voorzichtig te zijn met het eventueel tweedehands aankopen van autostoelen. Na een botsing kan een autostoel binnenin beschadigd zijn zonder dat je dat aan de buitenkant ziet. Dat kan (grote) gevolgen hebben voor de veiligheid van je kindje. Gebruik enkel een tweedehands autostoel als je zeker bent dat die nooit betrokken is geweest in een ongeluk.” 

Katrien • Dreambaby-specialist

Wil je meteen op stap, dan heb je ook een wandelwagen nodig. Met onze keuzehulp heb je snel de kinderwagen gevonden die aan je wensen tegemoetkomt. Als je op stap gaat, heb je ook een verzorgingstas nodig waar je je baby’s spullen, zoals luiers, voeding en reservekleding, makkelijk in kan opbergen, zo heb je steeds alles bij de hand.

Rusten en slapen

Eenmaal thuis heeft je kindje nood aan een gezellig en knus plekje om te slapen. Maak daarom vooraf de babykamer en/of het wiegje of park van je kindje in orde.


“Zware meubels, zoals een babykamer of park, koop je best op tijd aan. Niet enkel omdat de levertermijn daarvan iets langer is dan voor doorsnee artikelen, maar ook omdat er nog wel wat werk bij komt kijken om de meubels in elkaar te zetten. Eens die in elkaar staan en aangekleed zijn kan je als mama met een gerust hart toeleven naar de geboorte van je kindje.” 

Stefanie • Dreambaby-specialist

Dagelijkse verzorging

Ook voor je baby’s dagelijkse verzorging heb je best een aantal spullen vooraf in huis. Je kan een was- of luiertafel kopen waarop je alles voor de dagelijkse verzorging van je baby kan verzamelen. Zo heb je altijd alles snel bij de hand. Voorzie op je luiertafel een waskussen. Dan ligt je kindje veilig en comfortabel tijdens de verzorging.

Voor de luierwissels voorzie je 1 à 2 pakken van de kleinste maat luiers samen met vochtige doekjes en zalf om eventueel rode billetjes te verzachten.
Om je kindje te verfrissen heb je best al enkele handdoeken en/of tetradoeken en washandjes in huis. Wasgel hoeft de eerste weken nog niet, het is beter voor de huid van je kindje om hem of haar in het begin enkel met water te wassen.

Je kijkt ook best om enkele setjes kleertjes te kopen. In onze aparte blog hierover geven we je een richtlijn hoeveel setjes je precies nodig hebt als basis babyuitzet voor kledij.

Babyuitzet wassen

Babytextiel, zoals kleertjes en handdoeken waarbij de huid van je baby rechtstreeks in contact komt met de stof, wordt best al eens een keer op voorhand gewassen voor de geboorte van je kleintje. Zo was je sporen van chemische stoffen weg die kunnen zorgen voor huidirritaties of allergische reacties.

Kijk ook zeker op voorhand om je thuisapotheek uit te breiden met een babyapotheek. Verzorgingsproducten en geneesmiddelen specifiek voor baby’s, zoals bijvoorbeeld een koortswerend middel en ontsmettingsmiddel zonder alcohol, is nooit overbodig om in huis te hebben.

Eten en drinken

De eerste maanden drinkt je kindje enkel melk. Geef je borstvoeding? Dan heb je in principe niet veel nodig, enkel een paar slabbetjes, tetradoeken en een borstvoedingskussen (maar dat heb je misschien al 😉). Wil je graag afkolven, dan heb je ook een borstkolfbewaarpotjes- of zakjes en flesjes nodig.

Ga je flesjes geven? Dan heb je naast flesjes, tetradoeken en slabbetjes ook melkpoeder nodig. De flesjes kan je al aankopen, met het melkpoeder wacht je best tot je uit het ziekenhuis komt, zodat ze je daar eerst kunnen adviseren welk melkpoeder het meest geschikt zal zijn voor je kindje.

De top 3 van onze mama’s: borstvoedingskussen, babykleertjes en co-sleeper

We vroegen aan de mama’s in onze Dreambaby-community wat zij zeker in huis zouden nemen voor de geboorte. Het borstvoedingskussen stond zonder twijfel op nummer 1. Vóór de bevalling is het handig om je te helpen een goede slaaphouding te vinden en na de geboorte kan je het verder gebruiken om een makkelijke houding aan te nemen tijdens het voeden, zowel bij borst- als bij flesvoeding. Sommige mama’s blijven het kussen ook gewoon gebruiken voor een goede ondersteuning en comfortabele houding bij het slapen.

Op nummer 2 staan babykleertjes. Je hebt ze sowieso nodig en het voordeel om ze voor de geboorte in huis te halen is dat je ze eerst nog eens kan wassen en al een plaatsje kan geven.

De co-sleeper sluit het rijtje af. De co-sleeper is een goede en veilige manier om je kindje de eerste paar maanden dicht bij jou op de kamer te laten slapen. Hij maakt het makkelijk om je kindje ’s nachts te voeden, want als je borstvoeding geeft hoef je zelfs je bed niet uit.

Onze mama’s vulden de top 3 verder aan met een luiertafel, flesjes, een park, een babynestje, een inbakerdoek en een draagzak- of doek.
En voor de mama’s die borstvoeding willen geven raadde mama Sophie tot slot nog aan voldoende borstverzorging, zoals borstcompressen en tepelzalf, in huis te hebben.

Deel dit artikel

Edit link

Your tag

Dreambee, ons eigen merk