De basics
- Tetradoeken
Hydrofiele tetradoeken zijn multifunctioneel en superhandig. Gebruik ze als onderlegger tijdens het verluieren, om de billen mee af te drogen, je baby’s mondje schoon te wrijven aan tafel of als slabbetje… De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!
Tetradoeken kan je nooit te veel hebben; neem er dus best meteen een paar mee in de luiertas.
- Een fopspeen
Zuigen werkt rustgevend en kalmerend voor baby’s. Een fopspeen kan dus een goede manier zijn om je onrustige baby te troosten. Om verloren fopspenen (en bijhorende traantjes) te voorkomen, kan je een fopspeenhouder gebruiken. - Een fopspeendoosje
Fopspenen raak je heel makkelijk kwijt. Het ene moment zit de fopspeen nog in je baby’s mondje en voor je het weet, is hij opnieuw verdwenen. In een fopspeendoosje berg je de fopspeen makkelijk op als je baby hem niet gebruikt. Je kan er ook een reservefopspeen in bewaren. - Zakdoeken
Of het nu is om je neus te snuiten of om je baby’s handjes of mondje schoon te vegen… Zakdoeken komen altijd van pas. - Ontsmettende handgel
Houd rekening met het weer
In de zomer is het belangrijk om je kindje tegen de zon te beschermen. Neem een zonnehoed- of pet mee, een zonnebril en zonnecrème met beschermingsfactor UPF 50+.
In de winter denk je best aan een muts, sjaal en handschoenen om je baby warm te houden.
Neem een extra paar handschoenen mee voor het geval je baby ze kwijtraakt.
In de toiletzak
- Vochtige doekjes
Niets handiger dan vochtige doekjes om babybilletjes schoon te maken. Onmisbaar in de verzorgingstas! - Luiercrème
Veel baby’tjes hebben weleens last van luieruitslag. Een hydraterende luiercrème verzacht de huid van je kindje en kan rode billetjes voorkomen. - Verluieren kan natuurlijk ook niet zonder (herbruikbare) luiers. Neem er altijd een aantal mee, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
- Een verzorgingsmatje. Is er geen luiertafel in de buurt? Met een verzorgingsmatje heb je altijd een proper plekje om je baby te verschonen, waar je ook bent. Een verzorgingsmatje is heel compact en neemt niet veel plaats in de luiertas.
- Reservekledij
Een ongelukje is snel gebeurd. Reservekleding is daarom handig; zo zit je kindje altijd droog.(Plastic) zakjes om vuile kleding of gebruikte luiers in op te bergen. -
(Plastic) zakjes om vuile kleding of gebruikte luiers in op te bergen.
Alles voor een hongertje onderweg
Borstvoeding
- Een borstvoedingsdoek. Met een borstvoedingssjaal- of doek kan je je baby buitenshuis in alle privacy voeden. Het vormt een knusse, prikkelvrije cocon waarin je baby zonder afleiding kan drinken.
- Borstkompressen om eventuele lekjes op te vangen en vlekken op je kledij te voorkomen.
Flesvoeding
- Flesjes zijn onmisbaar als je het huis uitgaat. Neem ook wat water mee als je niet zeker bent of je er ter plaatse zal vinden.
- Neem een doseerdoos mee met de porties melk die je nodig hebt tijdens de uitstap.
- Een flesverwarmer om flesjes op de juiste temperatuur te brengen.
Neem altijd iets meer melk mee dan je denkt nodig te hebben. Zo heb je altijd voldoende, mocht je de doseerdoos laten vallen of als je uitstapje langer duurt dan voorzien.
Neem enkel een flesverwarmer mee als je zeker bent dat je het toestel zal kunnen aansluiten en gebruiken. Zo sleur je het niet voor niets mee ;).
Vaste voeding
- Eet je kindje al vaste voeding? Neem dan een portie fruit- of groentepap mee en vergeet geen lepel om te smullen onderweg.
- Grotere kindjes eten graag een koek of stukje fruit. Daarvoor is een snackdoosje ideaal.
- Een slabbetje.
Speelgoed
- Neem je baby’s lievelingsknuffel- of doudou mee om hem te troosten en traantjes te voorkomen.
- Er bestaat veel speelgoed dat speciaal ontwikkeld is om je baby te entertainen onderweg. Bevestig een wagenspanner, speelspiraal, knuffelboekje of hangspeeltje aan de kinderwagen of autostoel voor extra plezier tijdens het wandelen.