Waarom babydragen?
Na 9 maanden in mama’s knusse buik hebben baby’s nood aan veel en intiem contact met hun ouders. Tweelingen worden vaak te vroeg geboren, waardoor die nood bij hen nog groter is. Babydragen is daarvoor de ideale oplossing. Het geeft je kindjes een veilig en geborgen gevoel en het is zelfs bewezen dat kinderen die gedragen worden minder huilen én minder last hebben van krampjes. Bovendien is het erg praktisch voor jou, want jij hebt intussen de handen vrij.
Het begin: rekbare of geweven draagdoek?
Als beginnende drager kan je starten met een draagdoek. Daarin bestaan 2 verschillende types: de rekbare draagdoek en de geweven draagdoek. Een rekbare draagdoek bevat stretch en kan gebruikt worden als buikdrager. Een geweven draagdoek is sterker en is geschikt als buik-, heup- en rugdrager, waardoor je deze draagdoek voor een langere periode kan gebruiken. Zeker als je tweeling te vroeg geboren wordt, komt de steun van een geweven draagdoek goed van pas.
Een pasgeboren baby draag je op de buik. De eerste weken kan je als ouder elk een kindje (leren) dragen. Beheers je de basis en hebben je kindjes voldoende hoofd- en nekstabiliteit ontwikkeld? Dan kan je kiezen uit verschillende draagtechnieken of kan je starten met dubbeldragen.
Dubbeldragen
Wil je je tweeling alleen dragen? Dan kan je beide kindjes in één extra lange doek dragen of gebruik maken van 2 aparte dragers. Als je kiest voor 2 aparte draagdoeken, zijn er verschillende combinaties en houdingen mogelijk: beide op de heup, eentje op de rug en eentje op de buik, etc. Wat je kiest, hangt volledig af van wat jij en je tweeling het fijnste vinden. Een draagconsulent leert je de verschillende draagmethodes en -houdingen aan.
Tweelingdrager
Als de traditionele opties minder je ding zijn, dan is een tweelingdrager een goed alternatief. Deze dragers zijn speciaal voor tweelingen ontwikkeld. Een ergonomische én praktische oplossing waarbij je vlot 2 kindjes tegelijk kan dragen, elk op een heup.