Fopspeen weg zonder tranen

En plots is je kindje te groot voor z’n fopspeen … Maar hoe maak je hem dit duidelijk zonder een drama te veroorzaken en zijn troost af te nemen? Mama’s delen hun tips.
Fopspeen weg zonder tranen 2024-08-29 09:07:00.500614

Rustig afbouwen

Barbara: “Wij hebben eerst afgebouwd naar ‘een fopspeen is alleen om te slapen’. Toen ze drie jaar was, heeft ze haar fopspeen aan de Sint gegeven voor de arme kindjes die er geen hebben. Die nacht heeft ze ook voor het eerst in haar grote bed geslapen, want grote meisjes in een groot bed hebben geen fopspeen.”

Een mooie beloning

Sarah: “Mijn zoontje was destijds gek van het circus. Wij hadden met hem afgesproken dat we naar het circus zouden gaan en de fopspeentjes aan de circusdirecteur zouden geven. Hij heeft er nog één keer naar gevraagd, maar had meteen daarna een ‘Ah ja, dat is waar’-reactie en heeft er nooit meer over gesproken.”  

Oeps, kapot

Sara: “Eerst hebben we de top van de fopspenen opengeknipt en haar verteld dat ze plots kapot waren. Een paar dagen later werd ze drie en zijn we met z’n allen naar de speelgoedwinkel gegaan, waar ze per fopspeen een cadeautje mocht kiezen. Ze heeft haar fopspeentjes zelf in de vuilnisbak gegooid en dat werkte prima!”

Andere mama’s deden het zo

Verhalen zoals ‘Anna gooit haar tutjes weg’ hebben ons erg geholpen.

Kim


Ik geef de fopspeen alleen maar om in te slapen. Van zodra mijn zoon in dromenland is, neem ik het terug weg.

Debbie


Wij hebben de fopspeentjes samen met onze zoon in de boom in de tuin gehangen en dat werkte perfect.

Nathalie

Wees vooral consequent 

Zorg dat er geen spenen meer in huis zijn. Zo kan je niet toegeven als je kind niet wil slapen of blijft zeuren. Blijf herhalen dat alle spenen weg zijn. En dat je kindje flink en groot is. Geef niet toe, want dan ben je terug bij af. Na een paar nachten zal slapen zonder speen steeds makkelijker gaan.

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Deel dit artikel